zipscreen Kollum

Zipscreen voor Kollum

 Zipscreen Kollum

In Kollum waait het altijd! Wat je nodig hebt is dus een zonwering screen dat wel tegen een (wind)stootje kan, en dat is een zipscreen, speciaal voor u in Kollum! Dit screen kent de vele voordelen van een normaal screen, maar is aangevuld met windvaste eigenschappen. Het Roma zipscreen is het enige screen waarbij de onderlijst verdwijnt in de kast.

Omdat het zipscreen 80% van de tijd omhoog staat, is het erg belangrijk dat het zipscreen er ook in de omhoogstand perfect uit ziet. Het doek van de zipscreen wordt ''geritst'' in de geleiders. Een enorm gewicht in de onderlijst maakt het geheel windvast. Een Roma zipscreen is uitermate geschikt voor specifieke situaties, denk aan bijvoorbeeld een naar het westen gerichte gevel met veel wind. Ook kunt u denken aan flatgebouwen.

De Roma Zipscreen is in Kollum verkrijgbaar in 3 varianten:

Uitvoering A: Het windvaste screen waarvan de onderlijst strak wordt gehouden door een kabelsysteem in de geleiding. Het oprolmechanisme rolt het doek op en de staalkabel af en omgekeerd. Het verschil in diameter wordt gecompenseerd door een veersysteem. Een groot voordeel is dat het systeem over de gehele hoogte windvast is.

Uitvoering B: Het windvaste screen met een vergrendeling in de onderste positie. Door de onderlijst hier te borgen en het doek strak te trekken ontstaat er spanning in het doek, vooral aan de naden. Doordat deze niet meer kunnen bewegen door harde wind wordt het doek beschermd tegen scheuren

 Uitvoering C: Het windvaste screen waarvan het doek in de geleiding is geborgd d.m.v. een ritssysteem. Dit systeem heeft naast een screenfunctie ook een horfunctie. Dit laatste is alleen een voordeel bij naar binnendraaiende ramen.

 zipscreen doorsnede 1 doorsnede 2

 

Voor hoge smalle ramen is het zipscreen ook de ideale oplossing. Door een zonnesensor op het geheel te plaatsen is het zipscreen volautomatisch. Bij een normaal zonnescreen gaat dit door middel van een zon- en windautomaat. Hierdoor kan het zijn dat de windvaste uitvoering niet veel duurder is dan de standaard automatische uitvoering.

Zipscreen Kollum

KASTVORMEN EN MATEN

Bij het zipscreen van Roma kennen we op dit moment 2 kastvormen, rond en vierkant (rondo & quadro) en 3 kastmaten. De kastmaat zal worden bepaald aan de hand van de afmetingen van het raam. 

Wilt u meer weten of Roma zipscreen? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte opvragen ? Neem dan contact met ons op. Gebruik onderstaand contactformulier of bel ons op 0513-622666. Onze specialisten helpen u graag!

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.

Vrijblijvend advies

Onze specialisten geven graag persoonlijk en vrijblijvend advies over welk systeem het beste bij uw situatie past!