Screens zip vlak hangende zonwering met rits

Een zonwering screen dat wel tegen een (wind)stootje kan is een zipSCREEN. In dit screen zijn de voordelen van het normale screen gecombineerd met windvaste eigenschappen. Het Roma zipSCREEN is het enige screen waarbij de onderlijst verdwijnt in de kast. Daar een screen 80% van de tijd omhoog is, is het zéér belangrijk dat het zipSCREEN er in de omhoogstand perfect uit ziet. Het glasvezeldoek is volledig opgesloten als een soort ritssluiting. Het doek wordt als het ware geritst in de geleiders. Door een enorm gewicht in de onderlijst is het screen in elke stand windvast. Het screen is daardoor zeer geschikt voor specifieke situaties, zoals een naar het westen gerichte gevel met veel wind of bij (hoge) flatgebouwen.

Rits ZipSCREEN

 

 
 
 zipscreen doorsnede 1 doorsnede 2

 

Voor hoge smalle ramen is het zipSCREEN ook de ideale oplossing. Door simpelweg een zonnesensor op het geheel te plaatsen is het zipSCREEN volautomatisch. Bij een standaard screen zou dan een zon- en windautomaat moeten wordenZipSCREEN geplaatst. Hierdoor kan het zijn dat de automatische windvaste uitvoering niet veel duurder is dan de standaard automatische uitvoering.

Het screen met vergrendeling in de onderste positie is niet overal windvast, alleen als het helemaal naar beneden is. Dit moet ook eigenlijk wel, anders zou er schade kunnen ontstaan aan dubbele beglazing. Het "inhaken" van de onderlijst wil nog wel eens problemen geven bij veel wind of bij doekrek. Combinaties zijn vaak niet mogelijk. Mocht het inhaken mis gaan dan trekt het doek helemaal scheef en dit komt niet meer goed. De elektrische besturing van dit screen is gecompliceerd. Deze besturing zat vroeger in een schakelaar maar wordt tegenwoordig steeds meer in de motor geïntegreerd. Het screendoek staat schitterend gespannen en het totaal is zeer windvast. Ook bij dit systeem zit het doek niet in de geleiding geborgd. Dit was HET systeem jaren terug, nu is zipSCREEN RED HOT. Wij bij Zonwering.nl verwachten dat er binnen 3 tot maximaal 5 jaar geen screens meer zijn die niet middels een rits-systeem in de geleider zijn geborgd.

KASTVORMEN EN MATEN

Bij het zipSCREEN van Roma kennen we op dit moment 2 kastvormen rond of vierkant (RONDO & QUADRO) en 3maximale elementmaten zipscreen kastmaten. De kastmaat zal worden bepaald aan de hand van de afmetingen van het raam of uw wens. Op de afbeelding recht ziet u de maximale afmeting per kastmaat weergeven, de maximale oppervlakte is 18 M². Wanneer u een klein screen moet combineren met een zipscreen voor een groter raam dan is het natuurlijk mogelijk deze kastmaten op elkaar af te stemmen door voor beide zipSCREENS de grote kastmaat nemen.

Hieronder vindt u de zipSCREEN kastmaten en afmetingen.

zipscreen kastmaten

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte opvragen ? Neem dan contact met ons op. Gebruik onderstaand contactformulier of bel ons op 0513-622666. Onze specialisten helpen u graag!

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.

Vrijblijvend advies

Onze specialisten geven graag persoonlijk en vrijblijvend advies over welk systeem het beste bij uw situatie past!