Kwaliteit

Topkwaliteit in elke productiefase

Consequente controle – van de ontwikkeling t/m de uiteindelijke  productlijn – zorgt bij LEINER voor compromisloze kwaliteit op  topniveau. Wij ontwikkelen en vervaardigen alle producten uitsluitend in  Duitsland en volgens het LEINER-kwaliteitsmanagementsysteem dat is  ontleend aan DIN EN ISO 9001. Al onze zonweringen zijn gekeurd volgens  EN 13561 en dragen het CE-kenmerk. Uiteraard gelden onze kwaliteitseisen ook voor ons zonweringdoek. In ons eigen atelier verwerken wij de hoogwaardige en weerbestendige stoffen - zonder storende tussennaden. 

Ook onze innovaties overtuigen: door de voortdurende verbetering van  onze producten en de innovatieve ideeën van ons deskundige team hebben  wij bijv. het volgende ontwikkeld:

  • de eerste massief-aluminium zonwering
  • de eerste cassette-zonwering met variabele hellingshoektechniek
  • ons LEINER-octrooi op het verstelbare beschermdak van de VENTURA TREND-zonwering
  • een uniek concurrentievoordeel op de markt met de gepatenteerde SUNRAIN-producten – unieke oplossingen voor met name de horeca 

In combinatie met onze omvangrijke productknowhow en jarenlange  ervaring realiseren wij ook interessante nis-oplossingen en garanderen  we snelle levertijden – stel ons gerust op de proef. 

Gehard aluminium voor meer veiligheid – houdt niet alleen bij 200 km/h, maar ook bij windkracht 5 stand

Bij auto's behoren aluminiumvelgen en -remzadels van schijfremmen tot  de belangrijkste onderdelen die een abrupte remmanoeuvre bij een  snelheid van 200 km/h en zelfs nog extremere belastingen kunnen  weerstaan zonder te breken. Deze onderdelen hebben één belangrijke  eigenschap gemeen met de zonweringonderdelen van LEINER! 

Zowel de hoogbelaste auto-onderdelen als de onderdelen voor de  LEINER-zonwering worden volgens dezelfde productiemethode vervaardigd.  De uit een speciale aluminiumlegering gegoten arm- en  armhouderonderdelen van onze zonweringen worden in een daaropvolgende  productiestap met warmte behandeld. De verandering die daardoor ontstaat  bij de coquille gegoten onderdelen, zorgt ervoor dat ze dubbel zo hoge  krachten kunnen weerstaan. Een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm is –  mogelijk – de reden voor onze onbetwiste marktpositie op het gebied van  zonweringen met 4 meter uitval. 

Bij LEINER is veiligheid niet zomaar een woord, maar een concept. Al  jaren monteren wij als enige zonweringfabrikant op alle sterk belaste  punten van de zonweringmodellen uitsluitend gegoten LEINER-onderdelen  die volgens deze methode zijn gehard. Ze garanderen duurzaamheid,  voldoen aan de strengste veiligheidseisen – en zijn niet te vergelijken  met gebruikelijke gegoten onderdelen. Zelfs een extra VARIO-VOLANT met  zware profielen vormt geen belemmering voor onze geharde armelementen en  -houders. Bij interne kwaliteitstests werden gebruikelijke zonweringen  met de matrijsgesmede armelementen van concurrenten op breukvastheid  getest. In tegenstelling tot beweringen vanuit de markt scoorden de  breukwaarden van de armen van de concurrentie daarbij ten dele slechter  dan die van de geharde armelementen van LEINER – een duidelijk bewijs  voor ons veiligheids- en kwaliteitsconcept.     

Veiligheid door gehard aluminium

Vrijblijvend advies

Onze specialisten geven graag persoonlijk en vrijblijvend advies over welk systeem het beste bij uw situatie past!